OLVASD EL, MIT TARTOGAT SZÁMODRA 2018!

jan 29, 2018 | Blog, Lifestyle

Egy új év kezdetén az emberek zöme nagy reményekkel, új tervekkel és elhatározásokkal fordul az előtte álló 12 hónapos időszak felé.  Az általános tapasztalat az, hogy az év eleji fogadkozásokban megjelenő céloknak többnyire csak kis töredékét sikerül megvalósítani.

2018-ban ez sokak életében az eddigiektől eltérően alakul.

Az Univerzum alaptörvénye:  „ahogy fenn, úgy lenn”, azaz ahogy nagyban, úgy kicsiben. Ennek megfelelően a bolygómozgások következményeként rengeteg változásra számíthatunk ebben az esztendőben, melyek eleinte igen vegyesek lesznek  a kezdeményező energia, a változtató hatás és a mozdulatlanság együttes jelenléte miatt.

Az emberi sorsokat átalakító nagybolygók ugyanis irány- és jegyváltásaikkal egymással történő különleges, olykor ritka találkozásukkal jelentős fordulatokat hoznak életünkbe egyedi szinten és más-más életterületen.

A Szaturnusz, mely a nehézségek, kötelességek, azaz a földi élettel járó terhek képviselője, a saját jegyében állva megsokszorozza hatásait. Megszilárdítja a régi szerkezeteket és korlátokat, illetve erősíti azok elfogadását.

Az Uránusz először az akarat megnyilvánulásokat növeli, majd  május 15-i jegyváltását követően az anyagi stabilitást, a harmóniát robbantja szét.

Az év vége felé a nagy szerencsét képviselő Jupiter pedig saját jegyébe lépésével optimizmust hoz, önbizalmat ad, a célok elérését segíti.  Vigyázat: túlzásokra is hajlamosít!

Kicsit részletesebben, hogy a változások ne ”derült égből villámként” érkezzenek:

Január 2-án az Uránusz direkt mozgásba vált, azaz megindul előre, s ezzel az előretekintés időszakát indítja el. A következő hónapokban / május 15-ig/ nagyon fontos a Bika jegyében kezdődő életterülettel kapcsolatos hirtelen megérzésekre odafigyelni! Ez az Uránuszi irányváltás elsősorban a Kosokat, a Mérlegeket és  Bikákat érinti.

Érintett: az, akinek az adott jegyben áll a Napja, a Holdja, vagy az Ascendense, illetve mindenki az adott jegyben induló életterületén.

Az 1977-ben felfedezett Chiron, a Naprendszer határán lévő Kuiper-öv fő Kentaurja a karma asztrológia nagyon fontos szereplője. A láthatatlan világot köti össze a láthatóval. Egyfajta híd a karmikus múlt és a jelenlegi élet között. A horoszkópban a karmikus sebek jelölője, kulcs a múlthoz.

Április közepéig a Chiron  a Halak jegyében  korábbi lelki sérüléseket hoz felszínre és gyógyít meg, 17-től pedig a Kosban az erő és erőszak kérdéseivel és az önbecsülés problémáival szembesíti  Kos– és Mérleg dominanciával rendelkezőket /érintettek/, valamint  e két jegyben kezdődő életterületen mindenkit.

Ugyancsak ekkor vált irányt a nagyon nehéz helyzeteket hozó, kemény leckéket adó másik sorsbolygó:  a Szaturnusz. Amíg hátráló mozgásban lesz, megnyit előttünk egy lehetőséget, hogy az addig teherként viselt problémáinkat megoldjuk.  Lényeges, hogy végleges megoldást találjunk, amit szerényen és alázattal kell végigcsinálni /ez elsősorban a Bak és Rák jegyűeket érinti/. Ha ez sikerül, szeptember elejétől sorsfordító lehetőségekkel ajándékoz meg a bolygó, ha nem, újabb nehézségek elé állít.

Május 15. az év leginkább figyelemre méltó jegyváltásának dátuma. Az Uránusz belép a Bika jegyébe és saját természetétől  a szemben álló Jupiter  hatására eltérően nagyrészt pozitív eseményeket vált ki. Ez a Skorpiók és Bikák életébe talán az egyik legjobb hat hónapot vezeti be.  A baj csak az, hogy november elején egyik napról a másikra megszűnik ez a hatás!

Tehát kedves Skorpiók és Bikák ragadjatok meg minden lehetőséget, amit ebben az időszakban az élet elétek rak!  Legyetek bátrak! Álmodjatok nagyokat most, mert az álom november 6-án véget ér!

Július elejétől a Chiron ”hátrálni” kezd. Ettől a Kosok és Mérlegek lelki gondjai csökkennek majd, míg szeptember végétől /mikor belép a Halak jegyébe/ a Halak és a Szüzek érzelmi sebeit tépi fel és ad lehetőséget az elengedésükre.

Október 1-től a Plútó irányváltása a hatalmi szerkezeteket változtatja meg ezzel szembekerül a Szaturnusz hatásaival,  egyúttal megerősítve annak tevékenységét. Tesz mást is a Plútó: a Skorpiók és Bikák támogatása mellett jó néhány Bak és Rák életét gyökeresen átalakítja.

November 6-án az Uránusz visszalép a Kos jegyébe, és a Kos és Mérleg érintettek életébe váratlan eseményeket, megérzéseket hoz. Jegyváltásával a Skorpiók és Bikák számára jelzi a sikeres időszak végét és arra figyelmeztet, hogy a továbbiakban már NE kockáztassanak.

November 7-én a januártól az Oroszlán jegyében álló felszálló holdcsomópont, ami az egyéniséget, a kreativitást segítette /érintettek az Oroszlánok és Vízöntők és e jegyek házai voltak/ a Rák jegyébe hátrál és előtérbe helyezi az anyaság, az otthon, a haza kérdéseit a Rák és Bak területeken, és a két jegy szülötteinek életében.

November 8-án pedig a Jupiter lép be saját jegyébe, a Nyilasba előtérbe hozva a jövőtervezéssel, hittel kapcsolatos kérdéseket, kárpótlást nyújtva a szaturnuszi nehéz évek után a Nyilas és Ikrek szülötteknek és mindenkinek e két jegyben kezdődő életterületén.

November végétől a Neptunusz direktbe váltása segíti a gondolattal való teremtést és a Halak és Szüzek álmaiból valósít meg néhányat.

2018 tehát a teremtés éve lesz sok sikerrel és természetesen az elérésükhöz  feltétlenül szükséges sok nehéz feladattal.

Kívánok mindenkinek egész évre nagy nyitottságot a 2018-as év változatos energiáinak befogadásához és okos, kitartó, alázatos hozzáállást a nehézségek megoldásához, mely elvezet  a boldogságot okozó sikerhez!