ÖRÖMANYA, ÖRÖMLÁNY? ÍGY ÖLTÖZZ EGY ESKÜVŐRE!

júl 9, 2018 | Blog, Fashion

Sziasztok Lányok!

Az elmúlt időszakban volt szerencsém néhány esküvőn részt venni, és rögtön a mai poszt elején nagyon gyorsan szeretnék lefektetni egy aranyszabályt arra az esetre, ha bárki nyári esküvőre lenne hivatott: azért,mert létezik az örömanya fogalma, nekünk még nem kell örömlánynak öltözni!!!!

Szóval nem tudom, ti hogy vagytok vele és milyen óriási baklövéseket láttok mostanában a menyegzőkön, de az tuti, hogy annyira kifordult magából a násznép, hogy öröm nézni (na, mennyi boldogság jut alig néhány sorba….). Ez nekem nagyjából egyenértékű azzal a ma már furcsamód elfogadott ténnyel, hogy akadnak olyan lelkes műértők, akik klottgatyában és flip-flopban mennek színházi előadásra…botrány!

Nem, nem, nem és nem! Az esküvő két általunk nagyon szeretett ember egyik legfontosabb napja, aminek egyrészt vannak szabályai, másrészt nem szabad, hogy rólunk szóljon. Még egyszer: NEM SZABAD, HOGY RÓLUNK SZÓLJON!!!! Igen, tudom, hogy iszonyatosan nehéz, de erre az egy napra muszáj elengednünk szabadságra a hiúságunkat és arra fókuszálni, hogy kellő tisztelettel és szeretettel készüljünk mások nagy napjára. Amúgy szerintem semmi akadálya annak, hogy visszafogottan, konzervatívan legyünk elegánsak, és még ebben is jól érezzük magunkat.

Vegyünk néhány alapszabályt:

  • SZÍNKÓD: nos, bár meglepőnek tűnhet, a mai napig tartja magát az a szokás, hogy egy esküvőn, ha meghívottként vagyunk jelen, akkor három színt semmi esetre sem választhatunk. Ilyen a fehér (és árnyalatai, hiszen ez kizárólag a menyasszony privilégiuma), a fekete (elvégre ez mégiscsak egy boldog nap, nem gyászrigónak kell öltözni), és a piros (szintén az arára való tekintettel, hiszen nálunk hagyomány a menyecskeruha, ami tradíció szerint mindig piros). Szerencsére sok más opció létezi ezek kiküszöbölésére: egy gyönyörű királykék, egy selymes lila, vagy élénkebb pink bármikor bevethető. Ha valaki nem szereti a vibráló színeket, akkor jöhet a pasztell: menta, rózsaszín, barack. A fehérről sem kell száz százalékosan lemondani, csak mondjuk érdemes egy mintás ruhára voksolni választáskor. Azonban itt fontos, hogy ne a párducmintás szettünket kapjuk elő a szekrény mélyéről, mint ahogy túl díszes, csicsás, feltűnő darabok kerülése is ajánlott. Ugyanez vonatkozik a piros színre is: ha mégis ragaszkodunk hozzá, akkor fókuszáljunk a kiegészítőkre, lehet az cipő, táska, öv, vagy akár a sminkünk egyik eleme.
  • FAZON: visszatérve tehát az örömlányozásra, mert ez a hasonlat nagyon beégett a tudatomba: érdemes tartózkodni a nagyon mélyen dekoltált, feltűnő daraboktól, ahogyan a túl rövid, testre tapadó ruháktól is, mert ettől csak közönségesek leszünk, de nem elegánsak. A párzási szertartás jobbra a második ajtó, ebben a szerelésben egy jóérzésű örömapa/anya be se engedi a vendéget az esküvőre. Ezek helyett jó választás egy lenge maxi ruha, selyem, organza, vagy csipke anyagból, egy A vonalú, derékhangsúlyos ruha, de még egy elegáns overall is belefér, ha ügyesen választunk.

KÉNYELEM: bár kétség sem férhet hozzá, hogy igazán elegánsak ilyen ruhákban magassarkúban lehetünk, azért nem biztos, hogy mindenki képes 6-10 órát végig állni és/vagy táncolni egy ilyen cipőben. Aranyszabály, hogy eszedbe ne jusson az esküvőre új cipőben menni! Ha az kényelmetlen, töri a lábad, nincs bejáratva, akkor a poklok poklát fogod átélni az esküvőn és az egyetlen dolog, amire emlékezni fogsz belőle az a szék, ahol egész este helyet foglaltál a sarokban, mint Baby a Dirty Dancing végén. Az se cél, hogy ezen az estén avasd fel első alkalommal tűhegyes, 12 centis cipellődet, mert úgy jársz, mint az előtted lévő. Érdemes kicsit vastagabb (nem túl vastag) sarkú szandált, magassarkút választanod, ami jól alátámasztja a sarkadat, tartást és eleganciát ad, és persze jól is érzed magad benne. Papucs és edzőcipő kizárva! Jó trükk lehet, ha a kis kézitáskádba becsempészel egy finom balerinát, így ha az este végéhez közeledve alig állsz a lábadon, egy gyors váltással újra felveheted a ritmust.

Remélem, hogy sikerült kicsit összeszedni legféltettebb tudásomat nektek egy esküvőről (:P csak viccelek), mindezek mellett pedig nagyon sok boldogságot az ifjú párnak, ti pedig csak ügyesen majd a csokor elkapásánál! 😉

Anita

ANITA

RUHA – ORSAY (ár az üzletben kérésre)

TÁSKA – BIJOU BRIGITTE 6490.-

CIPŐ – CCC 8190.-

SZEMÜVEG – RESERVED 2995.-

PATRI

PÖTTYÖS RUHA – MOHITO 8995.-

PIROS ÖV – MOHITO 1595.-

SZANDÁL – CCC 7390.-

TÁSKA – MOHITO 5995.-