ÖVEKET BECSATOLNI!!!

ápr 19, 2018 | Blog, Fashion

Aki egy kicsit is érdeklődik a divat iránt, annak nem újdonság, hogy idén ismét nagy hangsúly kerül az övekre, illetve a derék hangsúlyozására. Láttuk már ruhán, kabáton, akár blézeren is. De elég ha csak a most nagyon divatos, reneszánszát élő övtáskákra gondolunk, amit régen csípőn, most derékon hordunk. Two in one. Személy szerint imádom az öveket és meggyőződésem, hogy ezeknek a kiegészítőknek a tartó funkción túl, fontos esztétikai szerepük is van az öltözködésben… ezt mégis sokan figyelmen kívül hagyják. Egy jól megválasztott darab az amúgy unalmas szettet is egyedivé, extrává teheti!!

Idén a különleges anyagú, színű és formájú öveken van a fókusz. Extra, egyedi csatt-megoldások adják meg azt a bizonyos „pluszt”. Természetesen a derék hangsúlyos outfitek elsődleges „haszonélvezői”, az olyan vékony derekú és magas lányok, mint Anita. Ő olyan szerencsés alkattal rendelkezik, akinek szinte minden jól áll! Sajnos nem mindannyian vagyunk ennyire mázlisták, ezért szót kell ejteni az öv viselésének kimondott vagy kimondatlan szabályairól. Mert bizony vannak ilyenek , jócskán.

Az a helyzet, hogy nagyon nem mindegy hol/ hogyan tagoljuk a testünket. Az arányokat mindig, minden körülmények között szem előtt kell tartani. Képzeljük magunk elé például, hogy egy hosszú lábú, ámde rövid felső testű nő, a derekára teszi az övet, amivel tovább csökkenti a felső teste méretét… Nem néz ki jól, ugye? Ugyanez fordítva (hosszú felsőtest, rövid lábak) kimondottan előnyös lesz, hiszen kiegyenlíti az aránytalanságot!

Ezért javaslom, hogy a következő három szempontot mindig tartsuk szem előtt:

  • öv vastagsága
  • öv színe/ anyaga
  • arányok

Aki tehát a vastag övet (amit mindig derékon hordunk!) részesíti előnyben, igyekezzen minél hosszabb ruhát választani, ha nem akar a miniben komikusan festeni. 🙂 Ha rövidebb ruhákat preferálod inkább, ezzel arányban a hozzá választott öv is legyen vékonyabb! Vékony övet továbbá jó szívvel ajánlom azokban az esetekben, amikor teljesen egyszínű a kiválasztott öltözék, vagy olyan az alkatod, mint nekem, tehát nem nőttél túl magasra, és darázs derékkal sem áldott meg a sors. Ha magadra ismertél, az övet inkább lazán a csípőcsontodon hordjad! 🙂

Anita outfitjei a megmutatni kívánt trendhez lettek komponálva. Az első szett alapját a leggings és az idén szintén menő kockás blézer adja. A piros top és fekete nadrág kontrasztját szépen hidalja át a szürke zakó. A fekete vastag öv adja meg az amúgy egyszerű összeállítás különlegességét. 

A másik képen pedig illusztráljuk, hogy milyen létjogosultsága van egy lágy színű tavaszi kabáton is a figyelemfelkeltő, piros övtáskának. Ad egy plusz frissességet és tavaszi hangulatot az outfitnek! Hozzá nem kell sok, csak egy színben harmonizáló piros rúzs, – ami amúgy is öltöztet-, az eredmény mégis emlékezetes, stílusos lesz!

Hölgyeim, irány beszerezni pár menő övet, hiszen ezen darabok bezsákmányolása a lehető leggazdaságosabb módon teszik divatossá akár a már meglevő ruháidat, és teszik változatossá a sziluett változtatásán keresztül a megjelenésedet!

Sok sikert,

Patri

KOCKÁS ZAKÓ – SINSAY

PIROS ATLÉTA – SINSAY

LEGGINGS – SINSAY

PIROS BALERINA – CCC

DRAPP KABÁT – RESERVED

PIROS ÖVTÁSKA – SAJÁT