POLKA DOT

febr 7, 2020 | Blog, Fashion

Azt hiszed kislányos és régimódi? Ugyan, a pöttyös divat évről évre visszatér, ideje megbarátkozni vele és megtalálni a módját, hogyan illeszd a ruhatáradba! Eheti divatanyagunkban az idén is trendi pöttyökről esik szó!

Vendégmodellünk ezúttal Anett, akivel hamarosan egy teljes interjút is olvashattok itt a blogon, hiszen egy ideje olyan nőkkel is készítünk anyagot, akik pályájukon sikeresek, vagy éppen nagy lépésre szánták el magukat és hátra hagyták addigi szakmájukat, vagy szimplán csak annyira inspirálóak, hogy szívesen beszélgetünk velük. És bár Anett mindhárom szempontnak eleget tesz, most első körben egy divatanyag modelljének cserkésztük be.

Patrinak nem volt nehéz dolga vele, hiszen magas, vékony, igazán nőies alakján szinte minden jól áll – a mázlista -, mi mégis azt szeretnék, ha bárki szívesen bújna pöttyösbe, ehhez viszont adunk pár kézzelfogható tippet is a mai összeállításon túl is.

MINDEN-KOR

Kezdjük azzal a rövid divattörténeti gondolattal, hogy belátjuk: a pöttyök tulajdonképpen sose mentek ki a divatból. Ha csak az elmúlt három évre visszatekintek, akkor minden tavasszal felütötte a fejét, a legtöbb divatház kollekciójában helyet kaptak. Ott volt a Guccinál, Versace modelljein és Michael Kors-nál is. De még ennél távolabbra is visszamehetünk, olvasmányaim ugyanis azt mutatják, hogy az 1926-os Miss America verseny győztese, majd két évvel később Minnie egér ruhája végképp bebiztosította a pöttyök helyét a hétköznapi ruhatárban. Nagyon izgalmasnak találom azt a tényt, hogy mennyire átjárta a zenét, a művészetet, vagy épp a háború idejét a pöttyök ereje. A munkásosztály, de az arisztokrácia is kivétel nélkül befogadta a mintát, és annak ellenére, hogy sokan kislányosnak, gyerekesnek ítélik meg, nagyon sok helyzetben megmutatta, hogyan lehet nőies, vagány, vagy szexi viselet.

ÍGY VISELD!

Ha mai kor nőire gondolunk, akkor jól tudjuk, hogy a divatban nincs olyan, hogy túl sok, vagy túl nagy. Egyéniségek vannak, stílus van, ízlés van. Anetten most az elegáns nőt mutatjuk be nektek, aki a hétköznapi szürkeséget megtöri piros szoknyájával és pöttyös blúzával, ami mind a casual, mind a business look-ban megállja a helyét. Attól függően, hogy ehhez az összeállításhoz csizmát, vagy magassarkút választunk, lehet a szett hangulatával játszadozni.

Egyet sose felejtsetek el! A pöttyök minden esetben vonzzák a tekintetet! Vagyis, célszerűn úgy felvenni, hogy tisztában vagyunk vele, mit hangsúlyozunk, melyik testrészünkre esik a fókusz. Egy monokróm összeállításnál pl. jó csavar a pöttyös lábbeli. Ha igazán nőiesek akarunk lenni, akkor a blúz, vagy zakó jó választás, de ha mégis maradunk a kislányos variációnál, akkor maxi- és fodros ruhákból ideje beszerezni párat.

Ha a nadrág pöttyös, akkor inkább a sportos vonal mentén illeszthető be, mondjuk egy farmer-sneaker összeállításban. Dögös is lehet, ebben az esetben a ruha fazonja határozza meg, hogy a szabás mit enged láttatni és hangsúlyozni, és mit nem.

Optikailag pedig a következőkre érdemes figyelni: a nagy pöttyök erősítenek, a kisebbek – bár ugyanúgy hangsúlyosak – alakbarátnak mondhatóak. Persze itt is tudsz csalni, ahogy mindig: derékban szűkített fazon, hangsúlyos öv, amivel megtöröd a pöttyök teljes testet kitöltő voltát.

Jövő héten újabb inspiráló ötletekkel jövünk Nektek!

Sziasztok,

Anita

PIROS SZOKNYA – MOHITO 8990.-

PÖTTYÖS BLÚZ – MOHITO 7995.-

CSIZMA – ANETT SAJÁTJA