RAGYOGJ! DE HOGYAN? ÍGY HASZNÁLD A HIGHLIGHTERT!

nov 12, 2019 | Blog, Beauty

Minden időszaknak megvannak a maga sminktrendjei, amit vagy igyekszünk gőzerővel leutánozni – és esetleg születik belőle egy katasztrófa -, vagy próbáljuk tudatosan használni és éppen csak annyit magunkévá tenni belőle, ami illik az egyéniségünkhöz. És, ami talán egy make-up esetében még fontosabb: passzol az arcunkhoz.

Nagyon sokan ugyanis figyelmen kívül hagyják, hogy nem minden áll jól mindenkinek és egyszerűen csak felülnek egy hullámra – vagy még jobb, ha azt mondom, bedőlnek neki – és ész nélkül alkalmazzák, mert ha valami trend, akkor az biztosan jó is…Hát nem, egyáltalán nem biztosan. Ilyen a mostanában annyira kapós Kardashian fenék, de hogy sminknél maradjak: a nagyon szögletes szemöldök, vagy az irreálisan dús és hosszú műszempillák biztosan ide sorolhatóak.

Szerintem fontos, hogy ismerjük az arcunkat és belátással legyünk arra, hogy mi áll jól nekünk, hol kell egy kicsit ráerősíteni, kiemelni a vonásainkat, és mondjuk mi az, amit jó technikával el tudunk rejteni. És egyáltalán nincs rá szükség, hogy profikat meghazudtoló módon tegyük mindezt, hiszen ezért vannak ők, mármint a profik, és vagyunk mi, hétköznapi halandók, akik a napi rutinunkba szeretnénk beiktatni egy-két tetszetős megoldást.

MIRE JÓ A HIGHLIGHTER?

A talán kicsit hosszúra nyúló bevezető után rá is térnék a mai nap témájára, ami a highlighter. Pontosan azt a célt szolgálja, hogy az arcot üdévé, csillogóvá varázsolja. A highlighter szigorúan csak tökéletes alapozást követően használható, vagy, akinek akkora Isten adta szerencséje van, hogy a bőre olyan, mint a porcelán baba. De például bőrhibákra nem érdemes, mert a csillogással csak odavonzzuk a tekintetet, mivel a fényesség minden esetben kiemel, így azt is rivaldafénybe helyezi, amit szívünk szerint elrejtenénk. Akinek például zsírosabb a bőre, annak érdemes még inkább odafigyelni a megfelelő alapozásra, hogy ne úgy nézzen ki az arca, mintha patakokban folyna róla a víz.

Alapszabály: táskákra, puffadt szemre, pattanásokra tilos használni! ÉS: sose használd a teljes arcodon, ez nem arra való! Célja, hogy kiemeljünk vele bizonyos részeket az arcunkon, amivel elérhető a megfelelő hatás.

HOVA KERÜLJÖN?

Gyakorlatát tekintve azt szokták mondani, hogy az arc “legmagasabb” pontjaira helyezzük. Ezt ne úgy értsétek, hogy magas homlokúak előnyben, hanem inkább képzeljétek el az arcot profilból, és minden kiugró pontra kerülhet egy kis fény: a homlok középső része, az orrnyereg, az arccsont, a Cupido-ív a száj fölött, és akár az állacska közepe. Nekem ezek közül a Cupido-ív a kedvencem, imádom a vörös rúzs kontrasztját megadni ezzel a finom csillogással, ráadásul nagyon szexinek is találom.

Hogy ki milyen állagú highlightert szeret használni, azt gondolom egyéni kérdés (por, púder, krémes), de színvilágát biztosan meghatározza az alkalom és a bőrünk színe is. Esti buliba jól mutat az ezüstösen csillogó, nagyon fényes, de hétköznapokon sokkal jobb egy visszafogott csillogású, a bőr tónusával harmonizáló highlihgter, mivel a nap fénye eleve kiemeli a hangsúlyos részeket. Ha túlságosan ezüstösre festjük magunkat, akkor olyanok lehetünk, mint azok a fotók, ahol bizonyos helyeken kiég a kép a sok fehér fény miatt….

Én ezúttal egy krémes és egy púder állagú highlightert hasonlítottam össze az arcomon a Pupa kínálatából. Nem az a cél, hogy megmondjam, melyik a jobb, mert mindkettő nagyon jó, hanem a használatukból eredő különbségre voltam kíváncsi. A márka GLOW OBSESSION termékcsaládja éppen a csillogást tűzte zászlajára, több megoldás közül választhatunk. A Compact highlighter púder állagú, csinos kis csomagolása hívogató a holografikus designnak köszönhetően, a benne lévő púder hullámzó megjelenése szinte életre kelti azt a hatást, amit majd az arcunkon érhetünk el: fénylő és árnyékolt dombok váltakoznak benne, mintha csak a hullámzó víz és napsugarak játéka elevenedne meg a szemünk előtt. A por nagyon könnyű, az ecsetre felvíve azt is hihetnénk, hogy alig vannak rajta szemcsék. Talán pont ez a szépsége: visszafogott, halványan fénylő, még azt is mondanám, hogy árnyalattól függően enyhe kis rózsaszín csillogás tükröződik. Egy púder állagú highlightert szerintem könnyebb felvinni a bőrre, szóval azoknak, akik most ismerkednek vele ezt a megoldást javasolnám. Eleve nem csomósodik össze, könnyen eloszlik a bőrön, jól eldolgozható és nem maradnak éles határvonalak a tömörsége miatt. Tényleg olyan, mintha egy jótékony tündér meghintené vele az orcácskánkat. Spoiler: egy alkalommal még azzal is csaltam, hogy a szemhéjtus alá ebből a highlighterből vittem fel a mozgó szemhéjamra, mert nem akartam nagyon sminkelni, de kellett egy kis játékosság. Ott is nagyon jól működött.

A krémes állagú Compact face cream highlighter bronzos színvilágú, a nyári nappalokat juttatja eszembe aranyló fénye. Krémessége miatt nekem a szabad kézzel történő felvitel működik, igazából ha őszinte akarok lenni, nem is tudnám megmondani, hogy milyen ecsetet használjak hozzá a készletemből…Látványosabb, összetettebb csillogást eredményez a bőrön, mert míg a por állagú szemcséi szórodnak, ez egy folyamatos, összefüggő fedést biztosít. Imádom a színét, az aranyló fényben ezúttal is halvány rózaszín játszik. Az eldolgozásnál körültekintőnek kell lenni, ne hagyjátok, hogy az egy ponton csillogás megzavarjon és a tükörben játsszatok kicsit a fénnyel, hogy biztosan mindenhol el legyen satírozva, ne pedig egy határozott csíkban végződjön. Szerintem mindkét termék jól műkdök a hétköznapokon, a smink színei és a bőr árgyalata fogja jobban meghatározni, hogy melyiket válasszátok aznapra.

Ha a highlightert megtanulod jól használni, akkor élmény lesz vele játszani az arcodon és mindig üde, élettel teli és ragyogó lesz a make-upod!

Ragyogjatok! 😀

Anita

COMPACT HIGHLIGHTER – PUPA 3 900.-

COMPACT FACE CREAM HIGHLIGHTER – PUPA 5 240.-November 12, 2019