RÁNTOTTÁBÓL TÜKÖRTOJÁST? – A BŐR ÜDESÉGÉNEK MEGŐRZÉSE

szept 23, 2020 | Beauty, Blog

3 nő, 3 bőrtípus, 3 különböző rutin, de egyetlen cél: mindannyian szeretnénk üdébb, egyenletesebb, ragyogóbb bőrt, sokáig megőrizni annak rugalmasságát, fiatalosságát. A bőr öregedésének réme mindenkit üldöz, éppen ezért fontos, hogy időben lépjünk és foglalkozzunk vele, ne az utolsó pillanatban akarjunk a rántottából tükörtojást készíteni. Az Unipatikának köszönhetően ismét lehetőségünk volt minőségi, jó termékeket kipróbálni, hogy a saját szemszögünkből tudjunk Nektek releváns véleményt mondani. 

PATRI VÉLEMÉNYE

VICHY Liftactiv Collagen Specialist komplex arckrém

Az Unipatika kínálatából most a Vichy Collagénes öregedésgátló nappali arckrémét választottam tesztelésre. Akik követnek minket, azok tudják, hogy nem csinálok titkot abból, hogy világéletemben imádtam a krémeket, szeretem tesztelni őket, árfekvéstől függetlenül. Persze, viccesen azt szoktam mondani, egy garzon árát már biztosan magamra kentem. 🙂

Mit ígér a termék? Rugalmasabb, feszesebb bőrt

Mit tartalmaz? Társítja a biotechnológiából származó zöldborsóból kivont fehérjét, az antioxidáns c-vitaminnal és 25-ös fényvédelemmel.

Mit tapasztaltam én? A termék elképesztően praktikus csomagolású, mert tengely helyett hosszúkás, lapos, nyomós kialakítást kapott, ami miatt a legkisebb táskában is simán van helye. Könnyen beszívódik a bőrbe, sem zsíros, sem nedves utánérzetet nem hagy. Az állaga is könnyed, valóságos elixír a száraz arcnak. Az ár-érték aránya pedig teljesen korrekt. Azt nem tudom biztosan, hogy a ráncaim száma kevesebb lett-e, de azt igen, hogy a bőröm felszíne sima, bársonyos tapintású – és alig észrevehetően – de feszesebb is már az első használat után.

VERA VÉLEMÉNYE

Vichy Minéral 89 Hyaluron-Booster arcmaszk

Régóta rajongója vagyok a VICHY Minéral 89 termékcsaládnak, így lelkesen próbáltam ki a Hyaluron-Booster arcmaszkot. Bár a bőröm szép, rendkívül érzékeny is, így külön örültem, hogy a termék hipoallergén, illat- és alkoholmentes.

A textilmaszk – a Vichy termálvizet és hialuronsavat tartalmazó folyadékkal történt – egyesítés után géles állagúvá változott, így könnyedén tudtam az arcomra illeszteni. Ezután már nem volt semmi dolgom, mint egy könyvvel a kezemben végigheverni a kanapén. Kicsit hosszabban hagytam fent, mint az ajánlott 10 perc, de gondoltam ez csak jót tehet. És így is lett! A bőröm azonnal hidratált és feltöltött lett. Igazi gyorssegély, például egy randi előtt. Én csak ajánlani tudom.

ANITA VÉLEMÉNYE

Eucerin Elasticity + Filler arcápoló olaj 

Ezúttal az Eucerin, egy arcápoló olaját volt lehetőségem kipróbálni, mégpedig a Eucerin Elasticity + Filler arcápolót. Akik követnek minket már egy ideje, azok szerintem tökéletesen tisztában vannak vele, hogy én rajongója vagyok a különböző olajoknak, illetve a szérumoknak és maszkoknak is, úgyhogy ilyenkor mindig egy kicsit elfogult vagyok egy termékkel kapcsolatban. Úgy érzem, hogy ami olajbázisú, az nem lehet rossz. Az Eucerin termékcsaládot amúgy szintén nagyon szeretem, hiszen klinikai körülmények között, bőrgyógyászok által tesztelt formulával készül, így az érzékeny bőrűek is nyugodtan használhatják. 

Na, most hogy már túl vagyok a várandósság kilenc hónapján, aminek az utolsó időszakában volt lehetőségem kipróbálni ezt a terméket, elárulhatom nektek, hogy ezúttal némiképp könnyebb helyzetben voltam. Ugyanis a terhesség ideje alatt rendkívüli módon megszépült a bőröm, ezt már a kezdeti időszakban is megállapítottam és a későbbiekre is igaz volt: egészen kisimultak a ráncaim, egészen selymessé és puhává vált a bőröm, és még azok az apró kis miteszerek is eltűntek, amik engem még ennyi idősen is folyamatosan üldözni szoktak, különösképpen ha valami olyat eszem, amit a szervezetem nem tolerál. Ebből a szempontból most egy picit nehezített pályán mozogtam a tesztelés során, hiszen nehezebben tudtam felmérni azt, hogy mi az, amit a várandósságomnak köszönhetek  és mi az a változás, amit maga a termék okozott a bőrömön, de egy dolgot mindenképpen elmondhatok, mégpedig azt, hogy nagyon kellemes, nagyon jó érzetű volt ennek a terméknek a használata. Az összetevőiről tudni kell, hogy ha esetleg valaki úgy szeretné használni, hogy önmagában, tehát nem használ hozzá főleg elsősorban nappali krémet és/vagy éjszakai krémet, akkor ez az arcolaj például nem tartalmaz UVA szűrő bázist és nem rendelkezik fényvédő faktorral, tehát muszáj az arcra naptejet kenni a bőrünk védelmének érdekében, ha olyan időszakban használjuk – mondjuk nappali krém helyett -, hogy erős napsugárzás éri.  Nagyon finom az illata, nagyon könnyű a állaga, könnyen felvihető, egész gyorsan beszívja a bőr és nem hagy maga után egy kifejezetten zsíros, olajos érzetet.

Ez a kozmetikum egyébként már középkorúaknak van elsődlegesen kifejlesztve, a 49+-os korosztálynak. Hogy én mégis miért vállaltam be a tesztelését? Arra nagyon egyszerű a válasz: világéletemben úgy gondolkodtam, hogy a prevenciót azt úgy is meg tudom tenni, hogyha egy picivel mindig a saját korosztályomnál idősebb korúaknak kifejlesztett termékeket használok. Hiszen azt gondolom, hogy mire oda eljutunk, hogy már óvintézkedéseket kelljen tennünk a bőr rugalmasságának megőrzése vagy a ráncok eltüntetése érdekében, akkor már késő van. Prevenció azt jelenti, hogy jóval a kialakulás előtt kell cselekednünk és emiatt ha egy picit más összetételű és komolyabb hatóanyagtartalmú terméket választok, akkor biztosan jót teszek a bőrömnek. Ez ugyan egy pici csalásnak számít, ettől még nem fog ártani, viszont remélhetőleg jót cselekszem vele és ahogy azt a mellékelt ábra pillanatnyilag mutatja: egyelőre engem még meggyőzött ez az elképzelésem.

Ennek a kozmetikumnak a főbb hatóanyagai a máriatövis olaj, az E- vitamin és az argánolaj, mind-mind azt a célt szolgálják, hogy feltöltsék a bőrt és kisimítsák a ráncokat. Még egyszer mondom, nehéz most különbséget tennem az állapotom és a termék jósága között, de azért én megadom azt a bizalmat, hiszen az Eucerin egészen eddig sem okozott csalódást, ha esetleg olvassátok a blogunkat korábbról, akkor tudhatjátok, hogy többször volt már lehetőségem ennek a márkának valamely termékét tesztelni, kipróbálni és mindig hasonlóképpen tudtam róla áradozni. Emlékszem volt olyan krém, ami még a nagymamám krémjének illatát idézi és ezért is kifejezetten imádtam. Nagyon tartalmas, jó hatóanyagú termékekről van szó, úgyhogy én ezért mindenkinek csak ajánlani tudom. 

Eucerin Elasticity + Filler arcápoló olaj  – UNIPATIKA – 7.299,-

VICHY Liftactiv Collagen Specialist komplex arckrém- UNIPATIKA – 12.999,-

VICHY Mineral 89 arcmaszk – UNIPATIKA – 1.599,-