ROOFTOP CINEMA – AMELIE CSODÁLATOS ÉLETE

szept 26, 2018 | Blog, Fashion

Isten látja lelkem, senkit se beszélnék rá, hogy ilyen különös módon felkösse a haját frufrunak, mint ahogy én tettem, de Amelie jelensége megkívánta tőlem. Hallottam anno hírét annak, hogy a Betty, a csúnya lány című sorozatban úgy csináltak frufrut a főszereplőnek, hogy a saját haját fésülték előre, és jó sok zselével, lakkal és hullámcsattal rögzítve sikerült frizurát varázsolniuk neki. Ez a mechanizmus jutott eszembe, amikor a heti Lesd el a stílusát rovatunkhoz Audrey Tautou-t, pontosabban az általa megformált Amelie-t választottam.

Különös találkozása volt ez annak, hogy a Corvin RoofTop mozi épp a napokban játszotta a filmet a pláza tetején, én pedig ihletet kerestem a következő anyagunkhoz. Úgy gondoltam, hogy ennek a bohókás, kicsit fura lánynak a megszemélyesítése aranyos gondolat lenne, ha már így összefonódtak a szálak. Egy francia lány, aki álom – vagy épp meseszerű hétköznapjait éli Párizsban, némiképp elvarázsolt gondolataival. Én is szeretek néha abba a biztonságos közegbe visszavonulni, amit a fantáziám kreál magának, úgyhogy nem nehéz a kis naivával azonosulni.

Persze ez az összeállítás most elsődlegesen a filmről szól, és nem a hétköznapi hordhatóságról, bár a fekete ballon kabát és az esernyő mostanában bőven elkél. Szerintem kétféle ember létezik: aki szereti a francia filmeket, és aki nem. Régen fényévekre éreztem magam egy-egy elvont alkotástól, nekem túl másvilági, bonyolult, néha unalmas művészfilm volt ez a francia világ, sokszor végeláthatatlan percekkel, míg nem történt (számomra) semmi. Úgy gondolom ezekhez a filmekhez kell egy fajta érettség, komoly, vagy éppen gyermeki lélek, hogy a hollywoodi tömegáruktól képesek legyünk elvonatkoztatni és elgondolkoztatóbb vizekre evezni.

Kétség kívül van egy romantikája a tetőtéri mozinak. Egy kis retró életérzés (nekem mindig valamiért a Grease-korszakot idézi, amikon Sandy-t meg akarta csókolni Danny Zuko az autós moziban), és ezzel együtt nagyon jó programnak találom. Nálam az idei nyár slágere és életem egyik legromantikusabb élménye fűződik hozzá! De erről most csak ennyit…. 😛

Aki nem látta az Amelie csodálatos élete című filmet, annak tökéletes időszak következik ehhez, hogy ha már a tetőmozira nem néztetek fel, akkor otthon, összebújva, egy finom forró csoki, egy vastag pamutzokni és egy pihe-puha pléd társaságában összefonódva közös program gyanánt szánjatok rá időt. Mozi pedig jövőre is lesz, hiszen nagyon nagy sikere volt, de mi addig is hozzuk nektek a szuper újdonságokat és ötleteket a Corvin életéből.

Puszi,

Anita

BALLONKABÁT – MOHITO 9995.-

PÖTTYÖS ESERNYŐ – MK LEDER (ár kérésre az üzletben)

HAJPÁNT – BIJOU BRIGITTE