S.O.S 5 PERCES SMINK

aug 29, 2017 | Blog, Beauty

Az 5 perces smink legnagyobb előnye, hogy annyira gyorsan kell dolgozni, hogy nincs idő a komolyabb felkészülésre: csupán 5 termékből el lehet készíteni! Ez praktikus lehet azoknak, akik amúgy sem szoktak túl bonyolult megoldásokkal útnak indulni, de szeretik jól érezni magukat a bőrükben, illetve megtanít néhány alapsémára, amit később is lehet hasznosítani.

Amire szükség lesz:

– alapozó

– szemhéjpúder

– szempillaspirál

– pirosító

– rúzs/szájfény

Ezúttal a Catrice HD Liquid alapozóját használtam. Már korábban is sokat hallottam róla, itt volt a ideje, hogy kipróbáljam. Ez az árnyalat kicsit világosabb volt a bőröm színénél, ezért csak vékonyan, pecsételő mozdulatokkal vittem fel, hogy ne maszkoljam magamat fal fehérre. Azt a nap további részéből meg tudom előlegezni, hogy valóban hosszan és tartósan fed, nem nehezítette el a bőrömet. Kézzel vittem fel, hogy mindenhova jusson, a szem alá egy leheletnyivel többet tettem, hogy a karikák is eltűnjenek.

Ezután egyből jöhet a szem festése. Célszerű olyan palettát választani, amiben többféle szín is megtalálható, praktikus és a színek jól működnek együtt. Nekem ez is egy Catrice paletta, ami szatén színekben pompázik. Alapnak egy arany-barnás árnyalatot vittem fel a mozgó szemhéjamra, az egyszerűség kedvéért ezt is az ujjammal, aztán egy sötétebb árnyalatot a mélyítő vonalba, ezt már azért ecsettel, hogy szépen össze tudjam dolgozni a szeneket.

És most jöjjön egy aprócska trükk! Mivel azt ígértem, hogy csupán néhány kellék és eszköz kell majd a sietős sminkhez, így én is ott spórolok, ahol tudok! Ezért célszerű több árnyalatú palettát választani: a sötétebb színből egy vékony, hegyes végű ecsettel meghúzható a vízvonal alatti rész, így nem lesz szükség szemceruzára. Bár valószínűleg nap végéig önmagában ez a megoldás nem bírja ki, kicsit veszíteni fog az erősségéből, de karaktert ad a szemnek és ha nálad van a paletta, akkor bármikor rá lehet kicsit erősíteni.

A spirálozás számomra azért kihagyhatatlan lépés, mert ez emeli ki csak igazán a tekintetet! Ha tehát valaki annyira sietne, hogy semmi másra nincs ideje, akkor szerintem ez legyen az első és legfontosabb etap! Hihetetlen, hogy mennyit tud számítani, ha a szem ragyog! Olyan komolyan változik az arc karaktere tőle, hogy ha nincs rajtam spirál, akkor meztelennek érzem magam! 🙂 Egyszer komoly pánik lett rajtam úrrá, mert elfelejtettem kifesteni a pilláimat, megvolt az egész outfit és csak a helyszínen vettem észre, hogy valami nem stimmel…komoly letargiába este, nekem tényleg meghatározó lépése a sminkelésnek. Aki nem táplál hozzám hasonló elvárásokat magával szemben, annak is ajánlom, hogy egyszer a tükör előtt nézze csak meg, mennyit számít!

zek után már tényleg csak néhány mozdulat a tökéletes állapot! A pirosító is célszerűen legyen „többfunkciós”, nem árt, ha van benne kontúrozó, highlighter (ez amúgy nem muszáj) és pirosító, így ugyanis néhány ecsetvonással felvihető az orcára egy kis szín, a rúzsozás pedig még a kocsiban, a kirakat üvegében, vagy a munkahelyi mosdóban is elvégezhető.

Voilá! Tényleg gyorsak voltunk, alig néhány pillanat alatt összedobtunk egy szép sminket és még a hangulatunk is jobb lett!

Alapozó – CATRICE HD LIQUID COVERAGE 24H

Szemhéjpúder – CATRICE – THE PRECIOUS COPPER paletta / MÜLLER

Szempillaspirál – ORIFLAME GIORDANI GOLD

Pirosító – ESSENCE BLUSHPLAY / DM

Szájfény – ORIFLAME THE ONE matte