SO ’80S – COLOR BLOCKING TAVASSZAL

ápr 25, 2019 | Blog, Fashion

A colour blocking trend jó pár éve tartja magát, és most, hogy beköszöntött a tavasz, az üzletek szinte vibrálnak az élénkebbnél élénkebb színektől, minden adott a szabad kísérletezéshez. Tény, hogy kevés olyan divatirányzat van, ami nagyobb teret, szabadságot adna viselőjének a színek használatához. Bevallom ez nekem kicsit jobban bejön, mint amikor pasztell barackban úszott Budapest… (Bár kétségtelen, hogy az elegánsabb.)

MI IS AZ A COLOUR BLOCKING?

Jellemzői az óriási színgazdagság mellett a letisztult, már – már egyszerű fazonok használata. Ahogy látjuk is, leginkább a 80-as évek rikító színpárosításait alkalmazza, de nincs szabály, a variációk száma végtelen. Lényeg, hogy egyszínű darabokat kombinál egymással, ilyenkor azonban ne halmozzuk az élvezeteket, a mintákat, díszítő elemeket mellőzzük szettünk összeállításakor! Éppen elég a meglepő, feltűnő színkombinációk, nem igaz?

MIRE FIGYELJÜNK?

Kezdőként érdemes két, maximum három színre redukálni a gondolkodást. Érdemes olyan színekre koncentrálni, amikből legalább kettő közel helyezkedik el egymáshoz a színkörön belül, de simán működnek az élesen elütő színkombinácíók is. Ettől lesz az összeállítás igazán vidám, energikus.
Ha ezt soknak érezzük, nyugodtan kezdhetjük a színhalmozást a pasztell vagy cukorka árnyalatokkal. Az ékszerek az ilyen típusú outfiteknél legyenek szolidak, visszafogottak!

Színösszeállítások, amik biztosan működni fognak:

-kék- sárga

-piros- lila

-pink- narancs

-narancs- piros

-türkiz – pink


Az általam viselt egyszerű narancs maxi ruhához, egy pink oversize fazonú blézert választottam, és egy kicsit lágyabb világoskék alapon pasztell csíkos táskát. Ugye mennyire üde, és egyben feltűnő, nyárias szett lett?

Ha bizonytalan vagy, de tetszik ez az irányzat, a Corvin pláza stylistjai örömmel nyújtanak segítséget, hogy tuti biztosra menj!

Patri

RUHA – MOHITO 5995.-

LILA ZAKÓ – MOHITO 14 995.-

KÉK CIPŐ – MOHITO 9995.-

TÁSKA – MOHITO

KENDŐ – BIJOU BRIGITTE 1290.-