SZÉPSÉGÁPOLÁS A TÉLI SZEZONBAN

febr 15, 2021 | Blog, Beauty

Ilyenkor, már jócskán a tél közepén, sokunknak gondot okoz, hogy extra módon lesz száraz a bőrünk és a hajunk. Kiváltképp igaz ez valamiért a távfűtéses lakásokban élőkre. Zárójelben jegyzem csak meg, hogy ilyenkor én már jó előre felkészülök a rinocérosz létformára és már novemberben rástartolok a megelőzésre, nem mással mint sima olíva olajjal. De legyen ez egy másik poszt témája…

De(!) amellett, hogy ez nagyon sokat számít, Verával mindig szeretünk új dolgokat kipróbálni, hátha köztük lapul az új nagy Ő. 🙂

PATRI VÉLEMÉNYE

Először az Uriage olajos tusfürdőt próbáltam ki, ami természetesen nem okozott csalódást. Külön öröm, hogy nagy kiszerelésének köszönhetően sokáig elég lesz. Az illata kellemes, lágy, egyáltalán nem tolakodó. Használat után a bőröm nem húzódik és nem hagy zsíros, ragadós utánérzetet sem, ugyanakkor marad egy vékony védőréteg, ami egyáltalán nem zavaró, sőt… Jó alternatíva lehet azok számára is, akik nem szeretik a szappant.

Na, de a hajról se feledkezzünk meg, ami legalább ekkora problémát tud okozni sokak számára. Nincs is kiábrándítóbb, a száraz, szöszös, töredezett hajvégeknél, nem igaz? Az Apivita sampon -mely gazdag tápláló hatóanyagokban – a leírás szerint pont ezekre a problémákra nyújt megoldást. Kipróbáláskor, az első amit észrevettem, hogy mintha egy árnyalatnyit kisebb mértékben habzana, mint amit más samponoknál megszokhattunk. Nekem elég volt egyszer átmosni a hajam és viszonylag könnyen tudtam kiöblíteni. Szárítás után a hajam, rugalmas, könnyen fésülhető, hidratált lett.

VERA VÉLEMÉNYE

Én a La Roche-Posay Physiologique Ultra kétfázisú micellás vízzel tettem egy próbát. A problémám ugyanaz, mint minden távfűtéses lakásban élőnek, a szokásosnál szárazabb bőr. A termékleírás azt ígérte, hogy kíméletesen, de hatékonyan távolítja el a sminket. Az biztos, hogy nem hagy olajos, zsíros érzetet a bőrön, sem ragadós érzést, azonban azt a vállalását, hogy még a vízálló sminket is eltávolítja, nem tudta teljesíteni. Sajnos egy hétköznapi szempillaspirállal sem boldogult el. Lehet, hogy kíméletes volt a bőrömmel, de ki akar reggel úgy ébredni, mint egy panda?

Uriage olajos tusfürdőt – Unipatika – 5.299,-

Aptivia sampon – Unipatika – 3.799,-

La Roche-Posay kétfázisú micellás víz – Unipatika – 7.490,-