TAVASZI MEGÚJULÁS – HADÜZENET A SZÁRAZ BŐRNEK

márc 23, 2019 | Blog, Beauty

A tavaszi megújulás kezdetével nemcsak belül, de kívül is másképp kezdünk el törődni a testünkkel. Sokan egy nagy változással kezdik a folyamatot, például ilyenkor esnek neki a frizurájuknak és váltanak rövidebb hajra, vagy belevágnak a nagy alakformáló fogyókúrába, hogy nyárra formába lendüljenek. A bőrünk ugyanúgy megkívánja a magas fokú törődést, és ha télen egy kicsit el is hanyagoltuk – például, mert ilyenkor kevesebb a folyadékbevitel -, akkor érdemes rá nagyobb figyelmet fordítani. A kiszáradt, repedezett, vízhiányos bőr most újjá éledhet, ha megfelelő ápolást kap tőlünk.

BOGI VÉLEMÉNYE

Babé testápoló

Amikor megláttam a termékeket, amiket a lányok tesztelnek, kértem, hogy ezt a én szeretném kipróbálni. Kezdjük a külsejével. Minimál, egyszerű csomagolása van, ami vonzó a szemnek. A tenyerembe nyomva egyből az illatát szippantottam magamba, ami őszintén szólva nem nyerte el a tetszésemet, mert picit tipikusan “fáradt” pacsuli illata van. A textúrája kellemes, glicerint tartalmaz, így finom kis zsíros hatása van, amit imádok, hiszen extra száraz a bőröm. Minden napos használattal már nem pereg a bőröm, ami tök jó. Viszont az ára picit borsos, kb 5-6ezer között mozog. Összességében nem rossz testàpoló, gyakori használattal meghozza a kívánt hatást.

ANITA VÉLEMÉNYE

Nuxe testápoló és arckrém

Izgatottan vártam ennek a márkának a tesztelését, mert már régóta szemeztem vele, de korábban sose próbáltam. Mivel elsősorban gyógyszertárakban kapható, én pedig ritkábban vásárolok ott kozmetikumokat, így eddig nem akadt az utamba, de a patikák üvegvitrinje mögül már régóta hívogatott. Én valamiért eleve magasabb hatásfokot, minőséget tulajdonítok azoknak a termékeknek, amik nem a boltok polcain fellelhetőek. Ez valami pszichológia lehet nálam – annak ellenére mondom, hogy én magam nem itt veszem a krémeket, hanem ugyanúgy drogériában, vagy saját márkás üzletben -, mégis, tudat alatt bennem azt az érzetet keltik, hogy megbízhatóbbak és biztos, hogy azt adják, amit ígér, hiszen már-már “orvosi keretek között” léteznek, hiszen a gyógyszertári miliő ezt sugallja. Természetesen ezeknek a termékeknek is megvannak a saját előnyös tulajdonságaik, problémásabb, nehezen kezelhető bőrproblémákra speciális krémeket adnak, némelyik társuk pedig bárki számára elérhető. Ilyen a Nuxe is, ami nekem valamiért az elegancia fogalmát is magában rejti. Talán egy kicsit ez a franciásan ható név az oka, ami nem véletlen, hiszen maga a márka francia eredetű. Ilyenkor automatikusan bekapcsol egy gomb az agyunkban, hogy a francia nők mennyire elegánsak és kifinomultak.

Valahogy éppen ezért a termékeikhez is ezt az eleganciát és finomságot párosítjuk. A Reve de Miel lipidpótló arckrém bársonyosan finom, úgy fogalmaznék, hogy nagyon telt krém. Amikor használtam úgy éreztem, hogy kellemesen simogatja a bőröm, de nem nehezítette el. Én személy szerint nem szeretem, ha egy krém nagyon zsíros és azt érzem, hogy alatta nem kapok levegőt. Itt szerencsére ez nem történt meg, hamar felszívódott és kellemes érzetet hagyott maga után. A testápolóra ezúttal még nagyobb szükségem volt, kvázi életmentő – jobban mondva bőrmentő – akciót kellett végrehajtanom magamon. Alig pár napja értem haza Baliról, ami után a bőröm egyszerűen elkezdett lefejleni rólam, úgy hámlottam, mint egy pikkelyes hal, borzasztóan néztem ki. Azonnal kellett valami, ami megoldja a problémámat és segít úrrá lenni a kétségbeesésemen.

A Nuxe Reve de Miel ultra kényeztető testápolója nem hazudok, 1-2 nap alatt csodát tett velem. Bár a már elhalt hámsejteknek értelemszerűen távozniuk kell a testről, utána már nem roncsolódott a bőröm tovább, szépen kisimult és helyre jött. Talán kevésbé tetszik a termékek illata, a felhasznált akácméz nekem túl édessé és mézessé teszi, de a hatásfok maximális. A csomagoláson sem azt a francia eleganciát látjuk feltétlenül, amit más termékeknél megszokhattunk, viszont akik számára fontos a környezetvédelem és újrahasznosítás, azoknak jó információ lehet, hogy a Nuxe család a kezdetektől zászlójára tűzte és ekképpen is fejleszti termékeit. Az arckérm 6.500.-, míg a testápoló 9.200.- forint az Unipatikákban, tehát kimondható, hogy magasabb árkategóriába tartoznak, de hatóanyagaik, összetevőik is egy magasabb minőséget képviselnek, ha pedig ennek tudatában vásárolunk és olyan kozmetikumra vágyunk, ami a gyógyszerészeti hagyományok és a növényi hatóanyagok hasznosításának egyesítéséből merít, akkor biztosan érdemes rá szánni.

A termékek megtalálhatóak az Unipatika gyógyszertárak polcain, a Corvin Plaza -1-es szintjén.