TOMBOLJ!

júl 11, 2017 | Blog, Lifestyle

Ami gyerekként izgalmas szórakozás volt mindannyiunk számára, az ovis ugróiskolák mellett, az maga az ugrálókötelezés. Főleg kislányokat látunk pöttyös kis szoknyácskában vidáman pörgetni a kötelet, egyéni vagy hármas gyakorlatban. Aztán ahogy telnek az évek, az ugrálókötelet ugyanúgy a hátunk mögött hagyjuk, mint a homokozót. Sportoló felnőttek később felidézik a gyerekkori emlékeket, a lelkesebbeknél pedig az edzések egyik állandó, vagy vissza-visszatérő gyakorlatává válik.

Az ugrálókötelezés önmagában nem egy edzésforma, mert túl hosszan senki sem tudja művelni, kivéve a rekordereket. Kezdetben nem is lehetséges, 1-2 perces gyakorlatok bőven elegendőek ahhoz, hogy bemelegítsünk, vagy az edzést kiegészítésképpen. Idővel ez az intervallum növelhető, de azt jól tudjuk, hogy senki sem fog egy órás edzést kizárólag ugrálókötelezéssel lebonyolítani. Arra viszont nagyon jó, hogy ne legyen unalmas a gimnasztika! Szórakoztató és fejlesztő egyben, hiszen növeli az állóképességet, erősíti a kitartást. Kifejezetten jó vádli- és combizom erősítésére.

Ha valaki kedvet kapott hozzá, pattanjon bele kedvenc edzőszerkójába és irány a park, ehhez aztán tényleg nem szükséges havi bérletet váltani a közeli teremben. Mellette pedig jöhet egy telepkör kocogva vagy futva, levezetés gyanánt pedig ajánlom a planket a hasizmok erősítéséhez!


DECHATLON bevásárlólista:

FEHÉR PAMUT PÓLÓ

NARANCSSÁRGA SPORTMELLTARTÓ – KALENJI

FITNESZ NADRÁG – DOMYOS

PINK CIPŐ – KALENJI

UGRÁLÓKÖTÉL

JÓGAMATRAC