Top5 divatbaki, amit ha lehet, kerülj el

ápr 6, 2020 | Blog, Fashion

Top5 divatbaki, amit ha lehet, kerülj el

Valószínűleg már mindenki követett el kisebb-nagyobb divatbakit, még az is lehet, hogy tudtán kívül. Most a divat világában elterjedtebb “fashion crime”-nak címkézett mellényúlásokat elevenítjük fel, hogy biztosan rögzüljön.

Ez esetünkben annyit takar, hogy nem a klasszikus “ejnye-bejnye, felejtsük már el a szilikon pántos melltartót!” témakörével indítok… bár Magyarországon még mindig dobogós helyen van a divatbakik toplistáján, ezért én se tudtam kihagyni a felosrolásból. De vannak ennél durvább bűntettek is, kezdjük az alapvetővel!

1. Ápolatlan megjelenés, koszos, büdös ruha

Valahogy ezt a részt minden divattal foglalkozó szakember, újságszerkesztő elfelejti megemlíteni, nyilván mert annyira természetesnek vesszük, hogy ezek a “bakik” nem fordulhatnak elő. Sajnos tévedés. Elég csak kitekintenünk a nagyvilágba és szétnézni a nemzetközi celebvilág elkapott paparazzi fotói között.

Salma Hayek megjelenése egyszerűen letaglózó

2. Szervesen kapcsolódik az első ponthoz, a vasalatlan ruha, koszos, elnyűtt cipő esete

Vizuális típusoknak már be is ugrott, hogy miről beszélek, ugye?

Photo by Brxxto on Unsplash

3. Jöjjön a jól, ismert „tevepata”

Vagyis inkább kerüljük el jó messzire. Hölgyeim! A leggings még mindig nem nadrág! Kizárólag hosszú pólóval, ingruhával, tunikával, akár ezek rétegezésével viselendő!

4. Persze a melltartó pántok sem maradhatnak ki a sorból!

A szilikon mindennek a legalja, főleg ha látszik, de nem árt szem előtt tartani: a melltartó fehérnemű, és mint ilyennek, nem kell feltétlenül látszani!

5. Zokni szandállal, papuccsal

Volt nem is olyan régen 5 perc, hogy majdnem coolnak számított, de szerencsére győzött a józan ész!

5+1 Messziről virító kamu designer cuccok

Több okból is fashion crime kategória! Egyrészt erkölcstelen a hamisítás bármely formájának támogatása, másrészt érthetetlen, miért akar valaki másnak/ többnek látszani… főleg ha kilóg a lóláb! 🙂

Természetesen hosszasan sorolhatnám még a divatbűntényeket, mert jócskán akad belőlük, a teljesség igénye nélkül azonban ezek legalább elsőre is könnyen megjegyezhetőek!

Hát, jegyezzük is meg őket csajok!

Patri