ÜDE SZÉPSÉG 30 (FOK) FELETT – NAPTEJTESZT

aug 9, 2018 | Blog, Beauty

PATRI VÉLEMÉNYE

Bioderma Aquafluide Pocket

Óriási szerencsémre pont a nyaralásom előtt kaptam meg tesztelésre a Bioderma termékcsalád érzékeny területekre fejlesztett stiftjet, és 50 faktoros naptejét. Kifejezetten kértem, hogy szuper kicsi kiszerelést próbálhassak, hogy fapados járat kompatibilis legyen!😂
Örök hála érte. Napi 8-10 órát a szabadban, a Görög-szigeteken, még a legedzettebb bőrt is próbára teszi. Mindennap bekentem az orromat, és a számat( egyik se kicsi😂) és az 5 -dik napon sem hámlottam le. Aki tudja már milyen az égés által okozott herpesz, az azzal is tisztában van mekkora áldás az a nyaralás alatt, ha nem alakul ki.

Elképesztően praktikus, tényleg nincs az a mini övtáska amibe e férne el!


A Stift Könnyen felkenhető , nem hagy zsíros után érzetet, a számom 1-2 percig minimálisan fehér réteget képez, de nem zavaró.nem ragacsos. A naptej picit sűrűbb állagú, ezáltal a felkenés minimálisan nehezebb, de kárpótol érte szuper vízálló hatást ígér, és ad is!

Praktikum:5
Kenhetőség: 4/5
Hatásfok :5

Uriage bariésun Minerals Stift

Augusztusra bőven kaptunk végre a napból. Bár az alapszínem már megvolt, mégis nagyon örültem, hogy mindig a táskámban volt az Uriage bariésun minerals stift. Ez az apró kiszerelésű, praktikus stift kifejezetten az érzékeny területére van kifejlesztve, mint pl. az orr, száj, fülek…Hasznát is vettem! Könnyen – folt és zsíros után-érzet nélkül – vihető fel a bőrfelületre és valóban megvéd a leégéstől.

Praktikum:5
Kenhetőség: 5
Hatásfok : 5

ANITA VÉLEMÉNYE

Vichy ideal soleil spf 50 anti-sand

Ennek a naptejnek a csodája már a nevében is benne rejlik, mely szerint főleg elsősorban az „anti-sand” kifejezésre érdemes koncentrálni. Ha valaki még éppen tanulja a nyelvet, annak elárulom, hogy „homokálló” a szó szerinti fordítás, és akkor most már mindenki érteni fogja rajongásom okát! Direkt homokos parton teszteltem a krémet, fel tett szándékom volt, hogy bebizonyítom az ellenkezőjét :P, mert hiszen melyik krém lenne képes lepergetni az izzadt, nedves testről a homokot a nyári hőségben! Boldogan állíthatom, hogy a Vichy ezen terméke gond nélkül átment a teszten!

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy bekenjük magunkat és minden homokszem lepattan rólunk, azt ki kell, hogy ábrándítsam: nem így működik. Ellenben úgy, hogy napozás előtt alaposan bekenjük vele a testünket, majd amikor homok éri a bőrünket, akkor azt vehetjük észre, hogy simán lesöprögethető róla, kvázi könnyedén leperegnek a homokszemek a bőrről. Olyan érzésem volt, mintha egy vékony filmréteget képezne a testemen ez a naptej, emiatt például kevésbé is csillogott, ami nekem nagyon tetszett! Használata során nem égtem le, egy öt órás napozós délelőttöm során elég volt egyszer bekennem magamat, igaz ezúttal nem vízparton voltam, csak a kertben, magyarán nem mosódott le a napvédelem.

Praktikum:5
Kenhetőség: 5
Hatásfok: 5

Bioderma Photoderm max compact mineral spf 50

Iszonyúan kíváncsi voltam, hogy mit tudhat egy napvédő púder, mert kettős érzéseim voltak ezzel kapcsolatban. Bevallom őszintén ez a szkepticizmusom kicsit meg is maradt, mert az első tapasztalás is igen különös volt a púderrel kapcsolatban. Nekem van egy olyan általános feltételezésem, hogy a púder nem egy krémes textúrájú fedőréteg, sokkal inkább por állagú, ami miatt jobban mattítja a bőrt, egységesíti a sminket. Ehelyett ez a púder krémes állagú, vagyis a nyáron egyébként is csillogó bőrt egy kicsit még csillogóbbá teszi. Nekem a színe enyhén sötétnek bizonyult, szóval akkor érdemesebb már eleve barnább bőrűeknek használniuk, hogy ne legyen túl nagy az eltérés az arc színe és a nyak között.

Jó tipp lehet, ha valaki BB krém helyett használja, esetleg a könnyű krém fölé szeretne még egy plusz védelmet a nyári erős UVB/UVA sugárzás idején, de nem érdemes erős fedésre számítani, inkább egy könnyű, laza alapot fog adni.

Praktikum: 3
Kenhetőség: 3
Hatásfok: 3

Eucerin sun protection arcra

Nekem az Eucerin termékcsalád kicsit olyan, mint a Vichy: magas minőséget, jó hatásfokot párosítok hozzá gondolatban, emiatt erős a kötődésem. Örülök neki, hogy ezt az arcvédő krémet is ki tudtam próbálni, mert korábban más terméke ennek a márkának még nem jutott hozzám, régebben volt szerencsém használni az egyik hidratáló krémet, de bevallom ebben viszont kevésbé vagyok hűséges típus, és mivel szeretem kipróbálni az újdonságokat, szegény Eucerin családot is „megcsaltam”, azóta pedig még nem kanyarodtam vissza hozzá. Ami amúgy nem csorbít érdemein, mert mint ahogy az elején is mondtam, bennem mindig kellemes érzéseket kelt, ha a márkára gondolok.

Nos, ez a napvédő krém is abszolút pozitív élmény: a bőröm nem száradt ki, de nem is fénylett, kicsit a fentebb említett Vichy naptejhez tudnám hasonlítani az érzetet. Vékonyan fed, kellemes érzetet kelt, könnyen tudtam rá sminkelni. A márka előnye, hogy bőrgyógyászatilag tesztelt, így érzékeny bőrűek is nyugodtan használhatják, bár ebben csak a szakmai véleményre tudok hagyatkozni, nekem szerencsére elég strapabíró a bőröm.

Nyáron érdemes fokozottan odafigyelni a bőrvédelemre és akár arra is külön figyelmet fordítani, hogy milyen arcápolót használunk.

Praktikum: 5
Kenhetőség: 4
Hatásfok: 4

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN A CORVIN PATIKA SEGÍTSÉGÉT, AKIK BIZTOSÍTOTTÁK SZÁMUNKRA A TESZTELÉS SORÁN IGÉNYBE VETT TERMÉKEKET.