VALÓRA VÁLT HERCEGNŐK – MEGHAN MARKLE STÍLUSA

nov 27, 2018 | Blog, Fashion

Bár már májusban megvolt az év esküvője, a sajtó azóta is árgus szemekkel követi Meghan Markle minden lépését, leginkább azért, mert kíváncsiak rá, hol milyen összeállításban jelenik meg a hercegné, esetleg lepottyan-e nekik egy szaftos villantás, vagy esetlen bukdácsolás, amiből aztán sztorit lehet kreálni.

Minket ez a része kevésbé érdekel, hiszen nem vagyunk bulvárlap, viszont trendfigyelők- és követők egyértelműen igen, úgyhogy eszünk ágában sincs kikerülni a világ egyik leghíresebb Hamupipőkéjének öltözködési stílusát! És, ha már így van, akkor szépen meg is örökítettük azt a Lesd el a stílusát rovatunk következő gyöngyszemeként!

Mert ugye ki ne akarna legalább egy rövid ideig hercegné lenni!? Gyerekkoromban imádtam királylányosat játszani, gyakran elevenítettem meg egy-egy történetet a szobámban. Bár a kedvencem Ariel, a kis hableány volt, aki néhány pikkelyen kívül vajmi kevés ruhát viselt a testén, azért én is voltam Tavasztündér farsangkor, vagy Hamupipőke egy ovis előadáson. Ezek a mesék mindannyiunk életében jelen vannak és sokáig adják lelkiségünk, gondolatiságunk alapját. Aztán persze ahogy arcul csap az élet, úgy jövünk rá szépen lassan, hogy szőke herceg nincsen, és senki se fog megmenteni minket a toronyból.

Bár azért vannak kivételek! Ilyen élő példa az amerikai színésznő, Meghan Markle is, aki Harry herceggel kötött házassága óta a figyelem középpontjában van: legyen az családi botrány, tévés sikerek, régi öltöközési baklövések, hercegnős átalakulás. Oh, itt álljunk is meg egy pillanatra. Meghan akkor most hercegnő vagy hercegné? Valójában az utóbbi a helyes megfogalmazás, hiszen ahogy Katalin, úgy ő sem nemesi család sarja, hanem házasság révén jutott a címhez, ami így nem alanyi jogon a sajátja. Harry hercegségéből adódón Meghan hercegné lett, de szerintem ezen az apróságon ő maga sem akad fenn, így mi se tegyük. Ha csak egy napra lehetnék hercegné, én kiegyeznék vele! 😀

Így viszont rá is vonatkoznak bizonyos szabályok, amiket be kell tartania. Végleg búcsút kellett inteni a rövid sortoknak, a vállat szabadon hagyó topoknak, kacér fazonoknak. Helyüket átvették a letisztult, klasszikus formavilágú ruhák, kosztümök, legtöbbször kalappal és fekete magassarkúval, a hozzájuk színben mindig passzoló kis táskával és kabáttal. Én nagyon szeretem ezt a stílust, sokszor lényegesen nőiesebbnek tartom, mint néhány kihívóbb darabot, amiben a nő gyakran nem más, mint egy darab hús, elvonva a fókuszt személyiségéről, adott esetben szakmai hozzáértéséről. Szerintem nagyon csinosan lehet öltözködni ilyen klasszikus vonalvezetésű ruhákban is, lehet játszani a színekkel, anyagokkal. Persze Meghannek és Katalinnak is megvan az a kivételezett helyzete, hogy nem nekik kell rohangálni a boltokba néhány szép darab után kutatva, hanem segítik őket, de a magunk részéről mi is ezért vagyunk Nektek! 🙂 Én simán bevállaltam, hogy lekoppintom Meghan stílusát, ha csak ezen múlik!

Színekben most kevesebb lehetőségünk adódott, ezért egy trendi mintát, a kockát választottuk, amit szerencsére a királyi ház sem zár ki. Ezeknél a fazonoknál jellemző a felül zárt megoldás, a derék vonalát hangsúlyozó szabásvonal, és az “A” szoknya, amit simán fel lehet váltani a ceruzaszoknya fazonjával is. Az elegánsan a vállra vetett kabát decens, komoly megjelenést kölcsönöz, hihetetlen, hogy ilyen apróság is mennyit tud számítani! A nem túl hegyes magassarkú pedig kényelmes, még egy lovaspóló meccsre is lenézhetünk, ha éppen ahhoz szottyan kedvünk, bár bevallom fogalmam sincs, nálunk játsszák-e egyáltalán ezt a spotot…. Ahhoz, hogy igazán hercegnősek legyünk, elengedhetetlen egy aprócska fejdísz, vagy kalap, és egy könnyű clutch, amiben éppen elfér a zsepi, egy rúzs és a telefon. Mondjuk azon töprengtem már, hogy ha Meghan éppen nem szorongat ilyet a kezében, akkor mégis hova rejti ezeket a holmikat, de a hivatalos fotókon biztosan tisztes távolból követi a személyzet, akik nem látszanak. Egy fene, mi cipeljük magunkkal! 🙂


Sziasztok,

Anita

RUHA- MOHITO 13 995.-

KABÁT – RESERVED 22 995.-

CIPŐ – CCC 16 500.-

FEJDÍSZ – BIJOU BRIGITTE 1990.-