VÁRANDÓS HAS NEM KOCKAHAS, DE MARADHAT SZÉP A BŐRÖD

nov 13, 2020 | Beauty, Blog

Sokan sokfélék vagyunk, igaz ez a személyiségünkre, a gondolataink rendszerére, értékrendekre, mint ahogy a külsőnkre is. Nem lehet egy sémát ráhúzni arra, hogy milyen a bőrünk, kinek melyik szín áll jól, ha rúzsról van szó, hogyan reagál a testünk egy diétára, vagy a szénhidrát bevitelére. Mégis, folyamatos törekvésünk, hogy elérjük az általunk ideálisnak vélt képet – vagy sajnos sokan esnek abba a hibába, hogy kergetnek egy ideát -, a várandósság alatt, illetve azt követően ez pedig fokozottan érvényét nyeri. De nem kell feltétlenül teherbe esni azért, hogy a testünkre még jobban odafigyeljünk, elég hozzá egy nem várt súlygyarapodás, vagy egy tudatos fogyókúra. Most elsősorban mégis az előbbire fókuszálok, hiszen én is átestem a csodás állapot elbűvölő időszakán.

Hiszen a 9 hónap alatt természetéből fakadóan változik a testünk, külső és belső alakuláson megyünk keresztül, alkati kérdés, hogy ki milyen mértékig szed fel plusz kilókat, mennyire lesz száraz a bőre, vagy éppen zsíros, pattanásos lesz-e, vagy mondjuk egészen kisimúl a bőre.

Persze tehetünk érte, hogy ezek a változások ne legyenek drasztikusak, így az egészséges táplálkozás jó kontroll lehet a plusz kilók ellen vívott harcban, és bizonyos krémek, vitaminok, szépségápolási szerek pedig abban lehetnek segítségünkre, hogy megőrizzük a bőrünk üdeségét. Sokakat sújt ebben az időszakban a striák megjelenése, ami abból ered, hogy a has méretének változását nem tudja lekövetni a bőr kötőszövete, emiatt megnyúlik, kvázi elszakad, berepedezik.

Én már a várandósság alatt is nagyon figyeltem rá, hogy óvjam a hasam területét, a korábbi súlyingadozás miatt már amúgy is van egy kevéske, viszont nagyon fontos számomra, hogy amit látok a tükörben, azt szeressem, vizuálisan egy jó élmény legyen a saját megítélésem szerint. Véleményem szerint nem elég már csak akkor elkezdeni, amikor növekedésnek indul a pocak, azt már későnek érzem. Akár abban a pillanatban, amint megtudjuk, hogy egy kis élet növekszik a méhünkben, el lehet kezdeni a kenegetést, ápolást, felkészítve a testünket arra, hogy könnyebben alakuljon az új helyzethez. Ezek lehetnek hétköznapi, természetes olajok, natúrkozmetikumok, gyógyszertári termékek, kinek mi a szimpatikusabb, mi mellett teszi le a voksát.

Én szeretem a gyógyszertári termékeket, ilyen a Bioderma, vagy az Uriage is, amelyeket a baba érkezése után is használok. Nemcsak magamnak, hanem most már mindkettőnknek. Mivel a kislányom születése a vajúdás során fellépő kockázati tényezők miatt végül császármetszéssel történt, így már akkor tudtam, hogy biztosan nem hagyom abba a bőröm fokozott ápolását, hiszen a heg gyógyulását is elősegíthetem azzal, ha olajos géllel kenem. Ezúttal az URIAGE BARIÉDERM CICA olajat használom és be kell valljam, nagyon elégedett vagyok vele! Én inkább “biodermás” vagyok, de ez az olajos gél engem is megvett! Először is nagyon tetszi a kiszerelés, hogy pumpás megoldása lehetővé teszi az ideális mennyiség adagolását, nem lesz minden tiszta olaj se a testemen (bár az a kisebb gond lenne), se a fürdőszobámban (amit kifejezetten üdvözítek). Ennek segítségével éppen annyit kenek a hasamra, amennyit kényelmesen szét tudok oszlatni. Az olajgél valamivel sűrűbb állagú, mint a sima olajcseppek, vagy olajos spray-k, nekem ez nagyon tetszik, rendkívül jó érzés végig simítani vele a testemet, és amúgy egész gyorsan be is szívódik, nem képez extra réteget a bőrömön. Nincs különleges illata, teljesen semleges, és leírása szerint a legérzékenyebb bőrűek is használhatják. Jojoba-, avokádó- és napraforgóolajban gazdag, ami segíti a bőr megújulását.

Fontos tisztáznunk, hogy ettől még senkinem sem lesz kockás hasa, mint ahogy azt a képen a mellékelt ábra is mutatja, nekem is újra formába kell lendülnöm, ez a következő nagy tervem a testemmel! 🙂 Aki szereti a kihívásokat, annak ez még egy újabb célt adhat. Nekem is. De az biztos, hogy a bőröm megőrizte korábbi állapotát, nincsenek extra striák – a korábbiakon túl -, és a hegem is szépen gyógyul. Tudom, hogy nem két nap lesz ez a folyamat, de ha már valamit tehetek azért, hogy támogassam, akkor én minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, és ez is egyike azoknak!

Szép napot Nektek,

Anita

URIAGE BARIÉDERM CICA olaj- 4999.- UNIPATIKA