VARIÁCIÓK EGY SZETTRE – CIPŐMÁNIA ŐSSZEL

nov 1, 2017 | Blog, Fashion

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, nekem mindig az átmeneti idő a legkritikusabb, ha cipőkről van szó. Nyáron könnyű, mert egy rohangálós flip-flop, egyszerű szandál bármikor bevethető, gyorsan felkapom és ugyanilyen gyorsan lekapom, ha megérkezek valahova.

Télen adja magát a csizma, hiszen a hűvös idő beálltával egyeduralomra tör a lábat hosszan melegítő fazon, bár tény, hogy az elmúlt évek kitörölhetetlen slágere a bakancs is.

Úgyhogy most megmutatjuk, milyen fazonokat érdemes az alapruhatárba beszerezni, és próbálunk inspirációt nyújtani egy szetthez variálható megoldásokra: legyen az sportos, vagy nőies elegancia.

Ezúttal mondhatni „stílust cseréltünk”, hiszen kettőnk közül én a nőies vonalat, míg Patri a sportos irányt képviseli. Ezúttal viszont én bújtam halásznadrágba egy könnyű blúzzal kombinálva, Patri pedig egy laza tunikát választott magának.

Az élére vasalt nadrágok nagy előnye – és talán biztonsággal állíthatom -, hogy tényleg minden a cipőn múlik. Alapból képvisel egy fajta eleganciát, de a cipellővel még inkább elbillenthetjük az outfit összhatását egy bizonyos irányba.

Ha például edzőcipőt választunk hozzá, akkor egy sportos eleganciát kapunk. Kicsit nekem a golfos világot idézi, ahol nagyon egyszerű darabokból dolgoznak a divatdiktátorok, mégis mindenki tudja mihez kötni és érzi a „súlyát” a megjelenésnek. A szó jó értelmében vett sznob-hatás magabiztossá teszi viselőjét, mindenféle sallang és extremitás nélkül. Ugyanez az összeállítás egy magassarkúval már sokkal inkább a business look felé hajlik, és bár ma már nincsenek olyan szabályok – vagy legalábbis könnyűszerrel áthághatók -, hogy táskához passzoljon az öv és a cipő, annyit azért mégis érdemes figyelembe venni, hogy harmonizáljon a szereléssel, és lopjuk át az egyik uralkodó színt a lábbelire. Így a választott magassarkú az ing sötétkék pöttyeit idézi, tökéletes összhangban.

Anita szettje:

PINK NADRÁG – RESERVED

BLÚZ – RESERVED

SPORTCIPŐ – CCC

MAGASSARKÚ – MOHITO

A fekete sokkal több mindent enged meg magának, hiszen szinte bármilyen színnel kombinálható. A Patri által viselt virágos tunika, vagy ha jobban tetszik, ingruha, egy könnyű, műszálas anyagú felsőrész, amely a fókuszt a látványos rózsáknak hála mindenképpen a felső testre irányítja. Így csak akkor érdemes extravagáns cipőt választani, ha a figyelmet a lábunkra szeretnénk irányítani, egyébként bőven megteszi egy visszafogott, minden csicsát nélkülöző megoldás. A szezon nagy kedvence a visszatérő térd fölé érő csizma, ami önmagában egy igen látványos és nagyon nőcis fazon. Ki kell mondani: kellően szexi is, úgyhogy nincs szükség több túlzásra, ha ezt választjuk biztosan felfigyelnek majd ránk útközben. Ha mégis a nőies visszafogottság mellett döntünk reggel, akkor ezúttal is egy magassarkút érdemes választani. Hogy a fekete komorságát ellensúlyozzuk lehet az egy élénk színű cipő, vagy a felsőn lévő rózsa árnyalatait idéző lábbeli.

Patri szettje:

TUNIKA – MOHITO

CSIZMA – CCC

MAGASSARKÚ – MOHITO