VIGYÁZZ, ROBBAN! – ŐSZI VITAMINBOMBA

okt 25, 2017 | Blog, Lifestyle

Bevallom, óriási kóla fogyasztó voltam, egészen addig amíg hozzáférhetővé nem váltak nálunk is a frissen facsart gyümölcs és zöldség levek.

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy évente egy téli hónapot hosszú ideje Indiában töltök, ahol persze eszembe sem jut, hogy cukrozott, szénsavas üdítővel mérgezzem magam. Megfigyeléseim szerint elképesztően jó hatással van a szervezetemre. A bőröm kitisztul , megtelik élettel, és – hiába a természetes cukor tartalom – még fogyok is.

Persze, persze mondhatjátok, hogy ez nem olcsó mulatság, és igazatok is van, mégis azt javaslom, ha unjátok a vizet, inkább erre a természetes vitamin bombára költsetek, mint az ilyen-olyan litty-lötty italokra. Azonnal hidratálnak, elveszik a hirtelen ránk törő éhségérzetet és energiával töltenek fel, ami – valljuk be ebben a zord időjárásban – nem utolsó szempont.

A Corvinban található juice bárban sokféle gyümölcsből, változatos összetételben választhatod ki kedvenc préselt levedet.

Mi a csajokkal három különböző fajtát próbáltunk ki. Az egyikben a cékla volt a domináns.

Gyönyörű vörös színű ital nagyon jól nézett ki! Fogyasztását azoknak ajánlom, akik szeretik az intenzív ízeket, mert elképesztően erőteljes az íze, olyannyira, hogy a többi összetevő kicsit észrevétlen is maradt mellette. Mindemellett a cékla szuper zöldség, hiszen tele van kulcsfontosságú vitaminokkal. Kiváló kálium, vas, magnézium forrás, és nem elhanyagolható a B1, B2, B6 és C-vitamin tartalma sem. A kálium fontos az izomzatnak, a sok antioxidáns pedig semlegesíti a méreganyagokat. 

A répás és C-vitaminos gyümölcskoktélnak kellemes, lágy az ízvilága, ráadásul rengeteg C-vitamint tartalmaznak. Ez pedig ugye nagyon fontos a szervezetnek, főleg most az influenza szezon közepén.. A bőrre gyakorolt csoda hatásáról pedig nem is beszélve!

A konklúzió pedig, mindannyian megtaláltuk a saját ízlésünknek megfelelő juice-t, mindenki talált magának új kedvencet is. 🙂  Próbáljátok ki!

Ha nagyon rákapnátok az ízére, otthonra is beszerezhettek egy gyümölcsprést. Ügyeljetek arra, hogy lassú préselésű centrifugát válasszatok, mert az nem roncsolja a gyümölcs rostjait, ezáltal jóval több vitamint tart meg. Itt is fontos szempont a minőség. Csajok ne az egészségeteken spóroljatok!

Corvinas juice tipp:

  • narancs
  • alma
  • szőlő
  • pici gyömbér
  • csipetnyi fahéj

AZ ÉLMÉNYT ÉS AZ ISTENI GYÜMÖLCS JUICE-OKAT KÖSZÖNJÜK SZÉPEN AZ

OLÉ JUICE&SMOOTHIES BÁRNAK,

amit megtaláltok a Corvin Pláza földszintjén Ti is!