WANNABE…. – POSH SPICE ÚJRATÖLTVE

jún 15, 2018 | Blog, Fashion

Az egyetlen dolog, amit sajnálok Victoria Bechkhamtől, az nem a méreg drága cipői, még csak nem is az, hogy otthagyta lábnyomát a világzenei történelemben azzal, hogy az ikonikus lánybanda, a Spices Girls tagja volt- mondjuk ez már hajlik afelé, nem rossz -, hanem vessetek meg, bármennyire is gyarló vagyok emiatt, de az, hogy övé a világ első számú szőke hercege, A David Beckham. Mondjuk elég tökös csajnak kell lennie, ha egyrészről képes volt megtartani ezt a pasit maga mellett, másrészről nem semmi lelkierő kell ahhoz, hogy miután egy világ csámcsogott a férjecske megcsalási ügyén, visszafogadja és még ugyanannyira képes is legyen felnézni rá, mint annak előtte. De, hogy a kor egyik gondolkodóját idézzem nem is olyan régről: mégiscsak ő A szőke herceg.

És ha Vic képes volt neki megbocsájtani, akkor üsse kő, én is – bár valószínűleg az életben nem tudnék tolerálni egy ilyen baklövést, de a tündérmesék azért születnek, hogy ebben az esetben eltekintsek ettől a tényezőtől. Nézzük akkor közelebbről, ki is ez a meleg szívű jégkirálynő, aki, mint Anna Wintour, hatalmas napszemüvegei mögé bújva, komor arckifejezéssel veszi tudomásul, hogy a világ a lábai előtt hever, akármikor kiteszi azokat a hosszú virgácsokat az ajtón. Egy igazi díva, aki állítása szerint bitang jó humorral bír és csak azért nem mosolyog a közönsége felé, mert nem képes elviselni a saját arcát mosolygás közben. Nos, ha ezt viccnek szánta, akkor aláírom, tényleg van humora a csajnak…

De ki lehet Victori Beckham a színfalak mögött, és kivé válhatunk mi, ha koppintjuk a stílusát, akár úgy, hogy szó szerinti utánzásba kezdünk, akár úgy, hogy saját magunkra szabjuk és újra értelmezzük a csajszi által diktált trendeket?

Én úgy látom, hogy Posh Spice egy igazi anyatigris, aki árgus szemmel figyeli a buborék keretek mögül a környezetét és óvja a családját. Hiszen ha belegondolunk, akkor nem sokat tudunk róla és kis famíliájáról, illetve pont annyit, amit ő láttatni enged. Négy gyermek édesanyjaként állandó rohanás lehet az élete, mégsem látjuk soha csapzottnak, lestrapáltnak, sőt, megrögzött magas sarkú mániásként zseniálisan egyensúlyoz két gyerkőccel a karján, miközben a nagy bevásárlást intézi. Ezt persze nem muszáj tőle irigyelni, de a kitartás és tudatosság, amelyek mentén az életét irányítja, az már példaértékű lehet. Miután letette a lantot- nevezzük inkább mikrofonnak – nem sokat gondolkozott azon, mivel múlassa az időt. Röviddel a Spice Girls feloszlása és néhány gyenge szóló lemez után, megalapította saját márkáját, amivel igazi emléket állított a lánybanda béli karakterének.  És, ha már arról beszéltünk, hogy divatház, trend, hétköznapi nő és anya, akkor érdemes egy pillantást vetni a szettjeire is. Megfigyeltem, hogy Victoria imádja a letisztult, egyszerű vonalvezetésű, oversize darabokat. Vagy, ha valaminek éppen nem elnagyolt a méretezése, akkor megoldja pár maszkulin darabbal. Én nem különösebben szeretem a fiús ruhákat, de kétségkívül vannak karakterek, akiknek ez jól áll. De itt is hozzá kell tennem, hogy tudni kell viselni és jó nagy adag magabiztosság kell ahhoz, hogy így is megtartsuk nőies kisugárzásunkat. Amikor a képei között válogattam, akkor azonnal szembe tűnt néhány jellegzetes vonás az összeállításaiban: általában úgy választ, hogy hosszú, de vékony lábait optikailag szélesíti egy élire vasalt nadrággal, ‘A’ vonalú szoknyával, kiemeli keskeny derekát, felülre pedig egy letisztult blúzt, egyszerű szabású póló vesz fel, amit gyakran megfejel egy hosszú jackie-vel, szövetkabáttal. A kompozíció kivétel nélkül tökéletes, nem nagyon találhatunk benne hibát. És emiatt nem is olyan nehéz koppintani.

Én ezúttal a lazábbik Victoria Bechkamtől választottam, a sportosabb énjét csíptem el, de persze szigorúan magas sarkúban. A magasított derekú farmer abszolút a trendi darabok közé sorolható, a felsőn pedig megtalálható saját magunk iróniája – aki nem hiszi, nézze meg Patri korábbi stílusváltását ITT -, mindehhez egy színben passzoló pulcsit vettem fel, amiben visszaköszön a cipő piros színe. Nekem ugyan kicsit nehezemre esett ennyire mosolytalan arcot vágni, Boginak még rám is kellett szólnia, hogy „ne mosolyogj!”, amit aztán komolyan is vettem. Így születtem újjá Ms. Beckhamként egy fotó erejéig, így most ha nem haragszotok meg érte, megnézem, ki vár rám otthon a hálószobában….

Jó kísérletezgetést csajok és ne felejtsétek: álmodozni mindig lehet!

Sziasztok,

Anita

FARMER – RESERVED 8995.-

PULCSI – MOHITO 5995.-

CIPŐ – CCC (ár az üzletben kérésre)