Sziasztok! Ezt a nagyon vagány, nagyon vad sminket szeretnk ma bemutatni, ami amúgy teljesen véletlenül alakult így, mikor készülődtem! Ezúttal főleg a PUPA kínálatából dolgoztam, amik közül szerelembe estem az electric blue szemhéjtussal! Azonnal mondtam is magamnak, hogy ehhez valami igazán különleges make up dukál, úgyhogy gyorsan utána néztem a neten, milyen opciók vannak erre, amit még én is el tudok készíteni!

Mivel itt a fesztivál szezon és ilyenkor egyébként is mindenki egy kicsit bevállalósabb úgy döntöttem, hogy némiképp eltérek a megszokottól és újítok egyet! Kettő lett belőle! 🙂 Két pötty a vízvonal alá! De annyira jó! A csajokkal nekünk is meg kellett szokni, kérdeztem is őket a végén, hogy milyen, jó-e így, bevállaljam, aztán a végre mindannyian egészen odáig voltunk ezért a megoldásért. Ha tetszik bátran ajánlom, de senki se lepődjön meg, ha minden tekintet rá szegeződik az utcán. Nekem is meg kellett szoknom, valószínűleg a szembejövőknek is, de nem azt éreztem, hogy furcsállnák, sokkal inkább különlegesnek találhatják, hiszen tényleg nem megszokott..

Úgyhogy lássuk, hogyan készült el a bevállalós fesztivál sminkem!

1. Mivel nyáron elég egy könnyebb alap, hogy ne terheljük a bőrünket vastagabb réteggel, ezért ezúttal a BB krémek közül választottam magamnak az egyenletes fedés érdekében. A PUPA BB krém + primerről már korábban írtam nektek, IDE KATTINTVA elolvashatjátok, most is őt használtam. Szeretem, mert nem lesz tőle csillogó a bőröm és szép alapot ad, de egy kis szem alatti korrektorozás és púderezés most sem árt.

2. A szemhéjtus intenzív színe miatt nem akartam erőteljes festést a mozgós szemhéjamra és szerintem a képeken egy kicsit sötétebb is az árnyalata a szemhéjpúdernek, mint a valóságban. Azért, hogy jól érvényesüljön ez a gyönyörű kékség én egy világos, natúr árnyalatot javaslok, de jó lehet még a halvány bézs/barna, vagy az aranyló csillogás is. A belső szemzugba és a szemöldök alatti részre mindenképpen világos szín dukál, a mélyítő vonalban lehet kicsit sötétebb. Én a vízvonalat ezúttal szabadon hagytam és majd később csak a szempillaspirállal adok neki keretet, hogy az alsó kék pötty önmagában jól érvényesüljön.

3. A legizgalmasabb pillanatok egyike volt, amikor először felkentem ezt a gyönyörű színt! Hogy biztosra menjek, a szokásos technikámat vetettem be: a vízvonaltól a szemöldököm vége irányába felhelyeztem egy kis celluxot, hogy ezen húzzam meg a macskaszem végét és így biztosan szép legyen a tusvonal íve. Miután leszedtem már csak korrigálnom kellett, hogy minél üdébb és fényesebb legyen a szín, ha esetleg valahol bátortalanabbul húztam volna. Ez a tus nagyon jól használható, az applikátor egyszerre elegendő mennyiséget vesz fel a festékből, a vékony hegye pedig lehetővé teszi, hogy több rétegben formázható legyen az ív. Így érdemes előbb vékony vonallal kezdeni, majd ha valaki szükségét érzi, akkor lehet rajta vastagítani. Ahogy a képen is látszik az én technikám se tökéletes, kicsit megfogja a szempillák végét a tus festéke, de ez nem probléma, fekete, vagy hasonló kék spirállal eltüntethetők a nyomok.

4. A végén még egy kis szemöldök igazítás és púderezés következett, de előtte felhelyeztem a sokat emlegetett szépség pöttyöt: ezúttal a szem alá! 🙂 Nem könnyű, mert nekem például vannak apró ráncaim a vízvonal alatt, ezért hogy oda ne folyjon be és ne legyen egy óriási paca belőle, óvatos lépésekkel haladtam. Először a tus hegyével megjelöltem a pontot, ahova szeretném helyezni: ne is legyen túl közel a szemhez, de nagyon távol se kerüljön. Aztán fokozatosan töltöttem fel, miközben arra is figyeltem, hogy maradjak a kör formánál. Végül ez lett belőle, nem egészen egyforma a kettő, de a hatás talán így se marad el! 😉

5. És ha már fesztivál és látványos smink, akkor az ajkak is hagyj kapjanak ütős színt! Maradtam a nyári, extra erős kavalkádnál, egy élén pink árnyalatot választottam a matt rúzsok közül, hogy ezzel is emeljem a hatást.

A termékek listáját megtaláljátok alul, festival seasON!

Anita


BB krém: PUPA – BB CREAM + PRIMER – 001

Korrektor: PUPA – EXTREME COBER CONCEALER – 002 light beige

Púder: PUPA – LIKE A DOLL Compact powder

Szemhéjfesték: CATRICE – THE PRECIOUS COPPER paletta / MÜLLER

Szemöldök és szempillaspirál: SAJÁT

Pirosító: ESSENCE – BLUSHPLAY paletta / DM

Matt pink rúzs: SAJÁT